Alt om birkesaft? Fordele og ulemper

Birkesaft, også kendt som birkevand, kommer fra træerne i Betula- slægten.

Selvom det først for nylig er blevet popularitet i Danmark, er birkesaft forbrugt i århundreder i Nordeuropa og Kina på grund af dets potentielle sundhedsfordele.

Der er økonomiske fordele i at sælge birkesaft i Danmark, da ikke ret man sælger det. Men til gengæld er der også kun få der kender til det, så du skal bruge et forholdsvist stort markedsføringsbudget. Hvis du søger at låne penge til opstart af din virksomhed, kan du læse alt om de bedste muligheder på Lånfakta.dk.

Det bruges også i kosmetik og andre hudplejeprodukter.

Denne artikel fortæller dig alt hvad du har brug for at vide om birkesaft, inklusive dets fordele og ulemper. Birkesaft er ikke så udbredt i Norden, som det er i Kina eller i USA hvor det har været brugt i århundrede blandt de native indianere til smørrels på sår og skader. 

I Kina har man brugt det til blandt andet at blande i smertestillende medicin, sammen med opium. (Det gør man heldigvis ikke længere

Hvad er så fordelene ved birkesaft i kosmetikprodukter? 

  1. Birkesaft er rigt på manegen, som er fantastisk for huden. Det øger også blodcirkulationen, så kroppen bliver sundere og ledene bliver mere smidige.

  2. Indeholder mange gode antioxidanter og deres egenskaber er godt for kroppens immunforsvar.

  3. Kan øge hudens sundhed – Birkesaft er blevet en populær ingrediens i lotioner og anden kosmetik på grund af dets fugtgivende og antioxidante egenskaber.

Alt i alt kan man anvende birkesaft til rigtigt mange ting og det er sund for kroppen. Men er der også ulemper eller måske bivirkninger ved at tage birkesaft som medicinalprodukt eller smøre kosmetiske produkter på huden ved det?

  1. Birkesaft indeholder blandt andet det aktive stof collagen, som kan være irritation fremmende på huden, for nogle mennesker.

  2. Det anbefales at produkter med birkesaft ikke anvendes på gravide, ammende kvinder eller på børn under 10 år, da produkterne kan være direkte påvirkelige for os mennesker.

  3. For meget birkesaft kan give dårlig mave og dermed være årsag til længerevarende diarre. Det er der jo ingen der ønsker. 

Fakta om Birkesaft

Men hvorfor er birkesaft så egentligt stadig så populært? 

Birkesaft er en let sød drik med lavt kalorieindhold, der er ringe med sukker, der er særlig høj med magnesium, mangan og antioxidanter. Det kan også øge hud- og hårsundheden, selvom mere forskning er nødvendig.

Birkevand stammer fra saften af ​​birketræer og tilbyder adskillige mineraler og antioxidanter.

Den er især rig på mangan og magnesium, mens den er lav i kalorier og sukker. Det kan endda forbedre hud- og hårsundheden, selvom mere forskning er nødvendig.

Du kan købe kommercielt birkevand i butikker eller online, men husk, at nogle mærker kan tilføje sukker og kunstige smag. Som sådan er det bedst at læse produktetiketten omhyggelig.