Kom på birke skovtur sponsoreret af Tempest

skovtur

Trænger du til at koble af fra hverdagens stress og jag? Så tag en tur i skoven med Tempest. I skoven kan du nyde duften af frisk luft, få ørerne mættet med fuglekvidren i stedet for bilhorn, og måske er du så heldig at spotte et rådyr på turen. En skovtur kan være lige det, du mangler for at samle fornyet energi, så du igen kan overskue en hverdag med arbejde, regninger og lån. Hvis det med lån driller, så kan du få et samlet overblik over diverse lån med Tempest

Luksuriøsitet i det fri

Mange forbinder skovtur med mudder, flåter og pletter på tøjet, men det kan så meget mere. Hvis du ikke er til mudder og gummistøvler, så vent med at tage i skoven til det har været tørvejr i et par dage. På den måde har skovbunden fået tid til at tørre, og du skal ikke gå i smattet jord. Hvis du vil peppe skovturen lidt mere op, kan du få arrangeret at se skoven fra en hestevogn. Med en hestevognstur kan du sidde i læ og med fødderne på tør grund under hele turen, men stadig nyde den friske luft og den smukke natur. På turen kan i medbringe en lille picnickurv med mad og drikkevarer til turen. Også her kan du kredse lidt ekstra om dine venner eller familie, der er med på tur, ved at pakke kurven med for eksempel jordbær dyppet i chokolade, en eksklusiv champagne og lækker sushi. Det behøver ikke være sandwich, the og kaffe, du kan sagtens gøre lidt mere ud af det. Det vigtigste er blot, at det skal være nemt at spise i det fri, og du skal huske at medbringe en køletaske, hvis det skal opbevares under ved bestemte temperaturer.

Saml ingredienserne til din egen aftensmad

Imens du er i skoven, hvorfor så ikke gå på opdagelse i de mange kulinariske muligheder, den byder på. Du kan for eksempel tage på svampejagt efter kantareller, Karl Johan svampe eller markchampignoner. Hvis ikke du er den store svampeentusiast, kan det være en god idé at planlægge jeres svampejagt med en professionel svampeekspert. Skoven rummer nemlig ikke kun lækre spiselige overraskelser, men også mange farlige og giftige svampe. Du kan tage på svampejagt året rundt, men efteråret er uden tvivl højsæson for svampejægere. Der er dog ofte rift om buddet, så det gælder om at finde de gode steder, før andre gør det. Med de friskplukkede svampe kan du lave en lækker flødesauce med svampe, en svamperisotto eller noget helt tredje. 

Sluk tørsten med birkesaft

Til din svamperet skal der selvfølgelig også noget at drikke, og her kan du også få inspiration fra skoven. For eksempel kan du samle birkesaft, som er en sødlig drik, der tappes direkte fra birketræer. I Danmark er det lovligt selv at tappe birkesaft fra træerne, som du kan genkende på deres karakteristiske hvide bark. Selve tapningen foregår ved, at du borer et hul ind til midten af træet med en boremaskine, som du efterfølgende renser og sætter et rør ind i. Dernæst er der blot at vente natten over på, at saften stille og roligt løber ned i din beholder. Birkesaft nydes bedst afkølet, men du kan også koge vandet fra og få birkesirup.